Türkiye Yelken Federasyonu ve J/70 Birliği’nin desteğiyle düzenlenen Tenzor International Cup, geçtiğimiz ay düzenlenen ilk organizasyonuyla yelken dünyasında heyecan yaratmıştı. Yarışların ikinci aşamasıysa 11-14 Ocak tarihlerinde Bodrum Akyarlar Koyu’nda gerçekleşecek.
İkinci aşamada, kupaya ulaşmayı hedefleyen yeni takımlar da yer alıyor. Yelkencilikte büyük başarıları bulunan takımlar arasında Cheese Sailing Team ilk sırayı alıyor. 2023 Türkiye Turu’nun beşinci aşamasında bronz madalya kazanan takım, J/70 sınıfındaki Türkiye şampiyonasında 8. sırayı elde ederek, bu sınıftaki iddiasını da ortaya koydu.
Tenzor International Cup’ta ilk kez yer alacak bir diğer başarılı takımsa Happyhour JR. Ekip, 2024’teki Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına katılım gibi çok iddialı planlara sahip. Tenzor International Cup kış serisi, önümüzdeki uluslararası yarışlara hazırlık açısından da büyük önem taşıyor. Nautique Yachting Team de kupaya uzanmayı hedefleyen bir diğer yeni ekip.
Regatta’nın ikinci aşamasının hakem kuruluysa Hırvatistan, Türkiye ve Almanya’dan. Tenzor International Cup ikinci aşama 11 Ocak’ta yani bugün antrenman yarışları ve kayıtla başladı. 12-14 Ocak tarihleri arasında Aspat Koyu’nda düzenlenecek olan yarışlar, pazar öğleden sonra düzenlenecek ödül töreniyle son bulacak. www.tenzorcup.com
Comments are closed