Harika yemek, her zaman ünlü, gurme restoranlar anlamına gelmiyor. Süperyat sahiplerine gizli lezzet duraklarını sorduk. Dört masalı tavernalardan sade sahil kulübelerine kadar şahane yemekler sunan sıra dışı restoranları paylaştılar
Sa Roqueta Palma, Mallorca, İspanya
Paola Trifirò, 32,60 metrelik Vitters Ribelle’nin sahibi
Sa Roqueta El Portixol’u ilk kez altı yıl önce ziyaret ettim ve sonuncusu pandemi vurmadan önceki yaz oldu. Yemekler tipik olarak İspanyol tarzı; zengin ve lezzet dolu. Geleneksel jamon ve “jamon de Jabugo” (bunun hakkında bir şey söylemeyeceğim, sadece deneyin) domates ve sarımsaklı kurutulmuş ekmek, Padrón biberi ve taze ıstakozla servis ediyorlar. Burada her zaman özel deniz ürünü paella’larını sipariş ediyorum. Sadece birkaç masası var ve dekor sade. Süslü bir yer değil ve önemli olan sadece lezzetleri. Balıkçı evleri ve rengarenk teknelerle çevrili küçük liman, özellikle sıcak bir yaz akşamında dışarıda oturup denizden gelen taze esintinin tadını çıkarırken ideal bir ortamda yemek yemenizi sağlıyor.
Konum 39°33’37.4″N 2°40’12.6″
https://www.restaurantesaroqueta.com/
Thalassaki Tinos Adası, Yunanistan
Harry Vafias, 56 metrelik Benetti AE Cap d’Antibes ve 47 metrelik
Feadship X’in sahibi
Yunan adaları boyunca birçok harika taverna bulunuyor fakat Tinos Adası’ndaki küçük Thalassaki kesinlikle favori. Sadece dört masası var ve insanlar sadece burada yemek yemek için Atina’dan helikopterle buraya uçuyor. Bir çift tarafından işletiliyor ve mutfaktan karısı Antonia sorumlu. Yemek inanılmaz. Bolca taze balık, ev yapımı peynirler, bahçede yetişen sebzeler ve otlar var. Adanın kuzey batısındaki Ysternia koyunda yer alıyor ve burası neredeyse denizin üzerinde. Suya o kadar yakın ki büyük bir yat geçtiğinde ayaklarınızın üzerine sular gelebiliyor (bu yüzden ıslanmasını önemsemeyeceğiniz bir çift ayakkabı giydiğinizden emin olun.)
Konum 37°36’55.1″N 25°02’34.4″E
+30 2283 031366, web sayfası yok
Sa Foradada Mallorca, İspanya
Sophie Bonvin, 42,80 metrelik Sanlorenzo Globas’ın sahibi
Denize bakan bir kayanın üzerinde yer alan Sa Foradada, adanın en iyi manzaralarından birine sahip. The Night Manager’a ait bir sahne burada çekildi. Kesinlikle bir öğle yemeği mekanı ve İspanyol beyaz şarabıyla eşleştirmeniz gereken muhteşem paellasıyla ünlü. 12 yıl önce beni Sa Foradada ile tanıştıran ortağım Barry [Houghton], teknesiyle bölgeyi gezerken burayı keşfetti. Beni ilk götürdüğü zamanı çok net hatırlıyorum: Salperton’da seyir yapıyorduk ve her yer muhteşemdi. Suyun mavi rengi çok özel bir tona sahip ve etrafı çevreleyen kayalar harika. Kesinlikle her yaz yaklaşık 10 kez buraya gidiyoruz.
Konum 39°45’20.2″N 2°37’20.1″E
https://restaurantesaforadada.com/
Konoba Dionis Sveti Klement, Hırvatistan
Paul Goldstein, 35,30 metrelik Pershing La Cima III’ün sahibi
Aslında burada bir sırra ihanet etmiş oluyorum fakat Hvar kasabasının karşısındaki Sveti Klement adlı küçük bir adada muhteşem Konoba Dionis restoranı var. Buraya ulaşmak için küçük bir iskelenin bulunduğu Vlaka’nın önündeki koya gitmeniz ve ardından kıyıda yaklaşık 450-500 metrelik kayalıklı bir yolu izlemeniz gerek. Restoran son derece yerel ve sade. Sanırım artık bir çatısı da var ama eskiden yoktu. Sahibi Pierino. Normalde onu çok soğuk bir ruh halinde bulursunuz (neyse ki yemekleri eşi yapıyor). Burada üzerinizde şort ve parmak arası terlikten fazlası varsa giyim konusunda aşırıya kaçtınız demektir. Etrafta dolaştığını gördüğüm bir menü var ama ben hiç istemedim (bir arkadaşım sormuştu ve bir daha onunla hiç konuşmadım.) Onun yerine sadece “Neyin varsa çıkar” demeniz yeter. Her zaman taze yapılmış limonatalarıyla başlarım ve sonra biraz yerel şarap sipariş ederim. Harika bir soğuk patlıcan parmigiana servis ediyorlar ve sonrasında ana yemek olarak her zaman taze balıkları var. Ne zaman öğle yemeğine gitsem, akşam karanlığına kadar kalırım.
Konum 43°09’45.8″N 16°22’07.6″E
https://www.konoba-dionis.com/
Smitty’s Oyster House Gibson, Kanada
Mark Sager, 29,30 metrelik Burger Oriana’nın sahibi
Britanya Kolumbiyası’nda bir süperyattaysanız ve ücra bir yerde eğlenceli, biraz da gürültülü zaman geçirmek istiyorsanız, Gibson’daki Smitty’s Oyster House’u ziyaret etmelisiniz. Okyanus kenarındaki tahta yol üzerinde, son derece rahat bir yer. Spesiyallerinin taze yerel istiridye olduğunu söylemeye gerek bile yok. Kalabalık bir grupla gitmek ve seçimi garsonlara bırakmak en eğlenceli olanı. İçerideki uzun masada yer bulabilirseniz, 20 metrelik bir tahta üzerinde en taze deniz ürünleri ve etlerden oluşan harika yiyecekler getireceklerdir. Onlara tüm paylaşım tabaklarını sona erdirecek paylaşım tabakları diyebiliriz.
Konum 49°24’05.0″N 123°30’18.7″W
https://www.smittysoysterhouse.com/
Contented Sole, New Harbor, Maine, ABD
Chris Bouton, 33,80 metrelik Westport Indigo’nun sahibi
Ailem ve ben ne zaman Boothbay yakınlarındaki Johns Adası’nda vakit geçirmek istesek, tekneye binmeyi, demir atmayı ve muhteşem deniz ürünleri yemeyi sevdiğimiz birkaç restorana gideriz. Contented Sole, Fort William Henry’nin hemen aşağısındaki tarihi Pemaquid Limanı’nda yer alan çok güzel ve özünde bir Maine restoranı. Buraya giden herkes özel bir şey paylaştığını biliyor ve burası aşırı derecede rahat bir yer. Her zaman istiridye sipariş ediyorum. Maine’in bu bölgesi en büyük ve en iyi istiridye üreticilerinden ve inanılmaz derecede taze ürünlere sahip.
Konum 43°52’46.7″N 69°31’16.3″W
https://www.thecontentedsole.com/
Comments are closed