DENEYİMLİ TEKNE SAHİPLERİ İÇİN ÖZEL BİR İNZİVAYA ÇEKİLME YERİ OLAN CLUB M, EN YÜKSEK STANDARTLARDA YAPILAN ÖZEL BİR YAT. CECILE GAUERT CLUB M’İ DEĞERLENDİRDİ
Yeni 40 metrelik Club M’in üreticisi Baglietto’nun proje müdürü Davide Pistorello, tekne için “Bu küçük bir 70 metrelik” diyor. Dıi tasarımcısı Horacio Bozzo, iç tasarımcı Achille Salvagni ve proje yöneticileriyle yapılan görüşmelerde daha büyük yatlarla karşılaştırma yapmak gündeme geliyor.
Gerçekten de planlama, mühendislik, iç mekan, materyaller ve kişiselleştirme seviyesiyle yeni Baglietto teknesi, daha büyük özel yapım yatlara rakip oluyor. Aslında bu, büyük ölçüde emlak dünyasından gelen ve New York’ta yüksek profilli konut/konaklama projelerinde yer alan yat sahibi sayesinde gerçekleşmiş. Tasarım konusunu biliyor, inşa işinden anlıyor ve ailesiyle birlikte 30 yıldır tekne kullanıyor. Tüm bu deneyimler, onu ilk özel yatını yapmaya teşvik ediyor.
Tekne sahibi, adını belirtmenin haricinde süreçten konuşmayı kabul etti. Club M’in tasarımını etkileyen temel faktörlerden birinin altını çizerek, “Eşim ve ben mahremiyetimize değer veriyoruz” diyerek söze başlıyor
Teknede bir hafta kadar vakit geçirerek keyifli bir deneyim yaşadıktan sonra Manhattan’daki ofisinden telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Tekne geçmişine girmeden önce, “Çok ama çok mutluyum” dedi. Ailesini ve kendisini memnun eden birçok tekne kullandı ve tekneye sahip oldu ama farklı bir şeyler istiyordu. “Teknede olmayı seviyorum” diyerek, onları ihtiyaç duyduğunda tamir etmekten hoşlandığını fakat teknelerin genel yapısından, kalitesinden veya özelliklerinden memnun olmadığını söylüyor.
Yeni bir yata bakma zamanı geldiğinde onu kendi detaylı standartlarıyla yapmaya ve birçok yarı özel yatta bulunan benzer çözümlerden kaçınmaya karar verdi. Tamamen yeni ve farklı bir şey istiyordu. Bu yüzden birçok ayak işini kendisi yapması gerekti.
“Bunun üzerinde 3 yıl çalıştım” diyerek anlatmaya devam ediyor: “Aceleci davranmadım, birçok tasarımcıyla görüştüm, Avrupa’daki ve ABD’deki birkaç tasarım stüdyosunu ziyaret ettim. Birçok tersaneyle konuştum, birçok yat fuarına gittim. Araştırmalara çok fazla zaman harcadım ve 60 metre-70 metre civarındaki daha büyük yatlara bakarak, ailemiz için nasıl bir tekne istediğimizi anlamaya çalıştım.”
Yazının devamı Boat International Türkiye şubat sayısında.
Keyifli okumalar!
https://dergilik.com.tr/magazine/boat-international-16-0/58537
Comments are closed